Блог

Превод на немски език на епикриза

Няма коментари

medical 300x225 - Превод на немски език на епикриза | Marchela.bg - преводи и легализацияКак се извършва превод и легализация на немски език на Епикриза издадена от медицинско заведение в България?

Едно от първите неща, с които се сблъкваме при даване на поръчка за превод и легализация е обема на превода.
Понеже превода се изчислява на брой символи с интервалите между тях, а епикризите са написани върху хартиен лист, 

се получава и разминаването при броя на страниците за превод. Примерно имате епикриза за превод на немски език от 2 страници, но давайки поръчка за превод се оказва, че превода ще излезе 5 преводачески. Това е така, понеже една преводаческа страница се равнява на 1800 знака с интервалите или на 1500 знака без включени интервали, а когато се пише на хартиена страница и се използва малък шрифт, малка разредка между редовете, малки странички полета, може да бъде побран много повече текст от 1800 знака. Опитът ни показва, че най-често една хартиена страница на епикриза се равнява на около 2.5 преводачески страници.

Цените за превод са различни в зависимост, от срока за който искате да бъде извършен превода. Поръчките биват бавна, бърза и експресна.

В някой случай е достатъчно за чуждестранното медицинско заведение само официален превод от заклет преводач. Но по честия вариант е на клиента да му е необходима и легализация на епикризата.

Легализацията е снабдяване с държавен печат Апостил Епикризата и извършения превод.

Винага когато една епикриза се нуждае от легализация, трябва да бъде това уточнено при даване на поръчка за превод. Това се налага, защото има изисквания как да бъде подреден превода, за да може чисто технически да се извърши легализацията.

Към настоящия момент има значение за легализацията дали е издадена от частно лечебно заведение или от държавно лечебно заведение. Разликата е в срока и цената за изпълние на поръчката и от там бавната, бързата и експресната легализация, ще бъдат по-бавни или по-бързи.

При нас епикризи с обем на превода до 8 преводачески страници могът да бъдат преведени и легализирани с бавна поръчка за 10 работни дни. С бърза поръчка за 8 работни дни и с експресна поръчка за 6 работни дни. Това е за епикризи от дружества, който са ООД, ЕООД, АД (търговски дружества).

Ако поръчката е само за превод за обем до 6 преводачески страници, с бавна поръчка е за 3 работни дни, с бърза поръчка става за 2 работни дни и експресна за 1 работен ден (т.е. за следващия работен ден след даване на поръчката).

Ако искате да Ви спестим усилията, времето и разправията с институциите, се обърнете към нас на тел. 02 986 12 05 или имейл info@marchela.bg и ние ще свършим всичко вместо Вас.

Превод на немски език на епикриза
5 (100%) 1 vote
adminПревод на немски език на епикриза

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *