Блог

Аз знам английски, мога ли да си преведа сам документа?

2 коментара

19143194 10156252516942926 3832240374054979128 o 300x165 - Аз знам английски, мога ли да си преведа сам документа? | Marchela.bg - преводи и легализацияНе, ако се изисква официален превод и ще се ползва в държавна институция (община, учебно заведение, НОИ и др.)

В днешния все по-глобален свят, почти всеки, роден през последните тридесет години, владее в една или друга степен английски език.

Това се дължи основно на засиленото изучаване на поне един чужд език в училище. Родителите у нас, масово избират този език да е английски, като най-разпространен в днешно време. Владеенето на чужд език, безспорно е голямо предимство, особено, когато ни се налага да преведем текст от английски на български език.

В случай, че Ви се налага да преведете документ от английски на български език, трябва да имате впредвид следното: уверете се дали Вашите познания по езика са на достатъчно високо ниво. Особено внимателни трябва да бъдете, ако в текста се срещат специфични термини, като икономически, правни или медицински. Ако допуснете грешка, в такъв вид текст, то би ви струвало, както много нерви, така и непредвидими проблеми в бъдеще. Освен това, трябва да знаете, че ако Ви е необходим официален превод, на документ, който ще се използва в държавна или общинска институция, като учебно заведение/без значение, дали е висше учебно заведение или друго/, НОИ, НАП, община или друга институция, задължително документът трябва да бъде преведен от лицензирана фирма за преводи и легализация. Само по този начин, той ще е валиден, пред съответната институция, пред която ще послужи.

Изборът на подходяща агенция за преводи, е от голямо значение. Това важи в пълна сила, ако документът е издаден от специализирано заведение, като болница или клиника и изисква специфичен вид превод. Само добре направеният и информиран избор на агенция за преводи и легализация, Ви гарантира, че Вашият документ ще бъде преведен не само стилово и граматически вярно, но и ще Ви гарантира и необходимата представителност, пред институцията, пред която следва да се представи.

Водеща лицензирана фирма за официални преводи от и на английски език е „МАРЧЕЛА“. Ние извършваме както множество видове писмени преводи така и преводи на техническа и медицинска тематика, легализация на фирмени и лични документи. Редица клиенти предпочитат нас тъй като ние имаме богат, дългогодишен и успешен опит, гарантираме им коректно отношение и спазване на поетите задължения към тях, цените на услугите са достъпни и не на последно място по значимост – офисът ни се намира в центъра на София, на удобно и комуникативно място. Заповядайте при нас! Нашите високо квалифицирани специалисти ще изпълнят поръчката Ви качествено, в перфектен вид и в срок!

Ако искате да Ви спестим усилията, времето и разправията с институциите, се обърнете към нас на тел. 02 986 12 05 или имейл info@marchela.bg и ние ще свършим всичко вместо Вас.

Аз знам английски, мога ли да си преведа сам документа?
5 (100%) 1 vote
adminАз знам английски, мога ли да си преведа сам документа?

2 комантара

Присъедени се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *