Блог

Свети Валентин в превод на 7 езика – преводи Марчела

Няма коментари

sveti valentin na 7 ezika prevodi marchela 01 1 300x251 - Свети Валентин в превод на 7 езика – преводи Марчела | Marchela.bg - преводи и легализация

Научете как да поздравите за 14 февруари в превод на 7 езика.

ЕЗИК ПОЗДРАВЛЕНИЕ КОМЕНТАР
Превод на английски език Will you be my Valentine? В англоговорящите страни денят на влюбените се чества на 14 февруари. Празникът обикновено се изразява в време, прекарано с любим човек и споделяне на подаръци като картички, червени рози и шоколад.
Превод на датски език Glædelig Valentinsdag*

(Честит Св. Валентин)

В Дания Денят на влюбените се нарича Valentinsdag и обикновено казвате „Честит празник на Свети Валентин“. Това е сравнително нова традиция, вдъхновена от САЩ и романтичните филми. Обикновено включва рози, шоколад или излизане на среща.

 

Превод на немски език Willst du mein Valentin(sschatz) sein? Денят на влюбените се нарича Valentinstag на немски език и стана популярен едва през последните няколко десетилетия. Има няколко традиции, които германците са приели от все сърце, като например да подаряват картички, сладкиши и цветя на своите близки и да търсят романтиката в този ден.
Превод на френски език Veux-tu sortir avec moi pour la Saint-Valentin?

(букв. Ще излезеш ли с мен за Св. Валентин?)

Денят на влюбените се нарича Сан-Валентин на френски. Това е и името на малък град във Франция, който се счита за град на влюбените и привлича двойки от цял свят, които се женят, заобиколени от романтика.
Превод на италиански език Cosa fai a San Valentino?

(букв. Какво ще правиш на Св. Валентин?)

Известен в Италия като La Festa Degli Innamorati, Денят на влюбените се празнува от двойки и любовници. Хората планират романтични вечери или отиват на кино и си подаряват един друг цветя и кутии шоколад.
Превод на гръцки език Θέλεις να γίνεις ο Βαλεντίνος μου;

(букв. Искаш ли да ми бъдеш Валентинка?)

В Гърция Св. Валентин се нарича още Η γιορτή των ερωτευμένων (Ден на влюбените). Празнува се най-вече от млади хора и нови двойки. Тържествата включват червени рози, подаръци за подаръци и романтични вечери със свещи.
Превод на турски език Sevgililer günün kutlu olsun

(Честит Св. Валентин)

В Турция 14 февруари също се нарича Sevgililer Günü (Денят на влюбените). В този ден изненадвате любимия си с подарък, вечерен разходка и му пожелавате честит празник на Свети Валентин.

Агенция за преводи Марчела Ви желае един незабравим празник на виното и любовта! А за всички случаи, когато Ви е необходим превод на документи, не забравяйте, че нашите преводачи могат да извършат експресен превод на повече от 20 езика! 

Екипът на Агенция за преводи и легализация Марчела повече от 10 години обработва и превежда Вашите лични и фирмени документи и извършва легализации в България. Изпратете ни запитване на имейл: info@marchela.bg и в рамките на 30 минути ще получите точна оферта с цена и срок за изпълнение. Ако имате неотложен въпрос или нужда от експресен превод на английски език, например, свържете се с нас на тел: +359 899957026.

Свети Валентин в превод на 7 езика – преводи Марчела
5 (100%) 1 vote
adminСвети Валентин в превод на 7 езика – преводи Марчела

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *